De 1e prijs

Harmonie Diligentia Eckelrade wint de 42e Mars- en Showwedstrijd 2017!

Waar een klein dorp groot in kan zijn... Tientallen vrijwilligers zijn maandenlang in de weer geweest met de voorbereidingen van het grootse feestweekend, de Mars en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid-West. Dit weekend werden deze in Eckelrade gehouden.

klik hier voor de foto's van zondag.

klik hier voor de foto's van QMusic avond.

Q Music op de zaterdagavond was de opmaat. In de feesttent was de gezelligheid op en top tot in de late uurtjes.

De Zondag startte om 15:00 uur, de traditionele rondgang met muziekverenigingen uit Bemelen, Noorbeek, Mheer, Voeren, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt en Eckelrade. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers en vakjury startte vervolgens op de feestlocatie het showgedeelte. Vele muziekstijlen passeerde de revue: Jazz, Rock, Pop en af en toe een traditionele mars. Jong en oud kwamen aan hun trekken.

Na het showgedeelte speelden alle korpsen onder leiding van dirigent Henk Haan de Limburgse Jagersmars en het Limburgs Volkslied. Hierna werd door het jurylid Ruud Bömer de prijs bekend gemaakt.

De show werd in de lange geschiedenis voor de eerste keer gewonnen door Harmonie Diligentia uit Eckelrade. De Publieksprijs ging naar Fanfare St. Blasius uit Cadier en Keer.

Waar een klein dorp als Eckelrade groot in kan zijn.... een topevenement met als kers op de taart de wisselbeker.