Nieuwjaarsreceptie leden Diligentia

Beste leden,

Welkom allemaal op deze digitale nieuwjaarsborrel. We luiden ons muzikale jaar in op een andere manier dan wij gewend zijn. Niet met gezellig samenzijn, niet met muziek, maar gelukkig wel met een drankje.

2020 het jaar waar Harmonie Diligentia haar 100 jarig bestaan zou vieren en de Drumband 60 jaar. 2020 het jubileum jaar dat wij nooit meer zouden vergeten.

Maar het mocht niet zo zijn; Carnaval was het laatste dat gevierd werd in Eckelrade.

De opening van het jubileumjaar zou door de Drumband Diligentia gebeuren op 28 maart. Door Corona ging dit niet door en zelfs de repetities moesten stoppen.

Heel eventjes zag het er naar uit dat onze andere jubileum activiteiten door konden gaan, maar helaas, ook dit werd door de overheid afgelast.

Tegen de zomer werd het duidelijk; 2020 is geen normaal jaar, voor niemand, zowel jong als oud. geen Jubileumweekend, geen BBQ, geen bronk, geen jubilarissen, geen sint, geen zaate hermeniekes concours, geen kerstconcert …..niks van dit alles.

Al het werk dat is verzet is door diverse leden en dorpsgenoten voor het jubileumjaar is deels te vergeefs gebleken. Dit gold ook voor de leden van Volle Gaas, die het kampioenschap hadden gehaald en dit jaar het LKZH gingen organiseren. Ik zeg extra deels. Want we zouden Eckelrade niet zijn als we er toch iets van proberen te maken. Aan het jubileumboek werd hard gewerkt. En het resultaat mag er wezen. Iets om trots op te zijn. Ook de speciaal voor ons gemaakt jubileumstroop werd als basis gebruikt voor een succesvolle kerstpakkettenactie. Meer dan 100 pakketten zijn er verkocht. Geweldig dat veel van onze dorpsgenoten ons een warm hart toedragen.

En nu… het is 2021

het jaar waar we als Diligentia hopelijk het jubileumjaar kleiner zouden kunnen vieren. Echter zijn we hierbij afhankelijk van de regels wat er op dit moment mag. Daarom kijken we niet te ver vooruit.

We hopen, als bestuur, dat we na 19 januari weer mogen beginnen met de repetities van Harmonie en Drumband en hopen dat jullie, de leden vooral weer plezier hebben in het samen muziek maken. Want dit is toch de basis waarom we hier bij elkaar zijn en samen de Diligentia familie zijn.

Daarom namens het bestuur willen jullie dan een gezond en muzikaal 2021 toewensen en hopen we dat 2021 het jaar wordt dat we samen met de dorpsgenoten weer kunnen genieten van de muzikale klanken van onze vereniging.

Laten we het glas (of fles) heffen en drinken op onze vereniging en op gezondheid.

Proost en een goed 2021.